Masaj

Masaj facial

Masajul facial de relaxare are efect de calmare la nivelul fetei si ofera elasticitate si suplete tenului. De asemenea, intareste musculatura fetei, ajuta la ridicarea pometilor, reduce ridurile, in special cele de expresie. Mai mult, ajuta la relaxarea si detensionarea intregului organism.

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare creste activitatea nervului vag (nervus vagus), care leaga creierul si sira spinarii de organe, controland anumite aspecte ale sistemului nervos parasimpatic (PNS). Un nivel de activitate crescut in PNS este asociat cu starile de relaxare, iar un nivel de activitate crescut in sistemul nervos simpatic (SNS) este asociat cu starile de „fuga sau lupta”. Cu alte cuvinte, masajul te ajuta sa te calmezi, prin scaderea nivelului de hormoni ai stresului (cortizolul) sau care provoaca hipertensiunea (vasopresina) din organism.

Acesta ajută la eliberarea de endorfine și serotonină, având astfel un puternic impact la nivel psihologic.

Masajul de relaxare efectuat regulat poate scadea nivelul tensiunii sistolice si diastolice – factori declansatori ai atacului de cord, accidentului vascular cerebral, problemelor de rinichi si nu numai. Ritmul cardiac si tensiunea scad ca urmare a cresterii cantitatii de oxigen si a scaderii nivelului de cortizol.

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă de diminuare și eliminare a celulitei, rezultatul fiind vizibil, după numai câteva ședințe. Este una din cele mai bune soluții de a scăpa de “coaja de portocală”, fiind efectuat local, în zonele afectate de celulită.

Masajul anticelulitic este un masaj profund, adânc și uneori puțin dureros. În nici un caz nu trebuie să plecați cu vânătăi. Terapeuții încep pregătirea pentru masaj folosind ulei sau o cremă anticelulitică cu care ung zonele ce urmează a fi masate. Apoi se trece la mișcări ușoare de frământare folosind palmele și chiar antebrațele pe zone largi.

Aceste mișcări au rolul de încălzire a pielii și de a aduce un flux sporit de sânge. Apoi se aplică mișcări de ciupire, care se pot face cu degetele sau cu palma întreagă și care au rostul de mobiliza grăsimea și de a sparge celulele adipoase. Ulterior, se pot aplica mișcări de presare cu pumnii, mișcări de răsucire care se fac de multe ori cu ambele mâini, sau mișcări în S în care pielea este trasă cu ambele mâini în sensuri opuse.

Masajul anticelulitic are ca scop indepartarea aspectului neplacut al zonei afectate de celulita si  remodelarea tesutului adipos.

Masajul sportiv

Masajul sportiv se adresează în special persoanelor care execută în mod regulat mişcare, un efort fizic mai deosebit, atât la nivel amator, cât şi la nivelul profesionist al sportivilor de performanţă. Finalitatea acestuia este refacerea organismului şi revenirea lui la condiţii favorabile de efectuare a efortului fizic.

Masajul sportiv poate fi un masaj de relaxare a muşchilor suprasolicitaţi, cu un tonus mai mare decât tonusul normal, sau de tonifiere a unei musculaturi hipotonice, mai puţin antrenate.

Când este efectuat de un profesionist, primul tip de masaj deblochează complexele de actină şi miazină blocate la nivel muscular prin drenarea profundă a muşchiului şi eliberarea toxinelor în sistemul limfatic.

Deşi sportivilor de performanţă li se recomandă o şedinţă pe săptămână, dacă sportivul simte nevoie de mai multe şedinţe de masaj, în celelalte şedinte solicitate se face drenaj limfatic.

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic scade nivelul de cortizol din organism, permitandu-i acestuia sa intre intr-o stare de recuperare si declansand un sentiment durabil de relaxare si o stare de bine (prin eliberarea de endorfine in corp). Masajul te scapa de muschii incordati si iti mareste flexibilitatea fizica.

Masajul ortopedic este cea mai raspandita forma de masaj terapeutic si este tot un amestec de mai multe tehnici, ingloband evaluarea terapeutica, miscarea zonei cu testut moale pentru a reduce durerea sau disfunctia, restaurarea echilibrului structural al corpului, re-educarea neuromusculara, intinderea (stretching) si intarirea muschilor, reabilitarea disfunctiilor muschilor scheletali.

Terapia neuromusculara este o forma de manipulare a tesuturilor moi care are ca scop sa ajunga la cauzele durerii cronice legate de sitemul nervos sau cel muscular.

Este o forma de masaj terapeutic care este orientata pentru a rezolva puncte de declansare a durerii, probleme circulatorii, compresia nervilor, probleme legate de postura, probleme biomecanice care pot fi cauzate de accidentari in urma unor miscari repetitive.

Drenajul limfatic manual

Drenajul limfatic manual reprezintă o formă de masaj blând, superficial, aplicat pe suprafața pielii și constă în executarea de manevre și presiuni ușoare, specifice. Acesta ajută la îmbunătățirea circulației fluxului limfatic și, în cazul efectuării lui după intervenții chirurgicale însoțite de limfadenectomie (rezecția ganglionilor limfatici), contribuie la dezvoltarea în timp a unei circulații limfatice colaterale.

Pentru combaterea sau ameliorarea limfedemului deja instalat, drenajul limfatic manual face parte dintr-un plan mai amplu de recuperare, denumit Terapia Decongestivă Complexă.

Ca orice altă procedură medicală de recuperare și drenajul limfatic manual are contraindicații. Dintre cele mai importante, amintim:

  • insuficiență cardiacă decompensată;
  • inflamații acute cauzate de agenți patogeni (bacterii, virusuri, fungi);
  • hiperfuncția glandei tiroide;
  • astm bronșic;
  • tuberculoză;
  • afecțiuni dermatologice severe;
  • boli contagioase;
  • leziuni neoplazice evolutive;

Masajul reflexoterapie

Principiul pe care se bazeaza reflexoterapia este simplu: fiecarui organ ii corespunde un punct reflex pe corp. Cand unul dintre organe este afectat de o boala, punctul sau reflex semnaleaza problema – in zona respectiva se depun toxine care pot fi inlaturate prin masaj.

Circulatia sangelui va redeveni normala, iar organul afectat va fi din nou sanatos. Punctele reflexe sunt cel mai bine definite la nivelul mainilor si picioarelor.

Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism. Talpa piciorului – una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o harta a intregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa.

Reflexoterapeutii maseaza aceste puncte si astfel previn sau, dupa caz, trateaza diversele afectiuni ale acestor organe.

Lista de preturi

Abonament masaj de relaxare (sedinta 50 min)

5 sedinte
450 ron
10 sedinte
800 ron

Abonament masaj anticelulitic (sedinta 50 min)

5 sedinte
470 ron
10 sedinte
950 ron

Abonament masaj terapeutic (sedinta 50 min)

5 sedinte
450 ron
10 sedinte
900 ron

Masaj facial

10 minute
30 ron
30 minute
50 ron

Masaj de relaxare

Partial (30 minute)
75 ron
Total (50 minute)
100 ron

Masaj anticelulitic

Partial (30 minute)
80 ron
Total (50 minute)
120 ron

Masaj terapeutic

Partial (30 minute)
75 ron
Total (50 minute)
110 ron

Drenaj limfatic (masaj)

Partial (30 minute)
90 ron
Total (50 minute)
150 ron

Masaj sportiv

O zona (30 minute)
80 ron

Masaj reflexoterapie

45 min
100 ron